Kindercoaching

Ieder kind zit weleens wat minder in zijn/haar vel, dat hoort bij het opgroeien (en het leven). Maar wat als u hier als ouder vragen over heeft of wat als uw kind langere tijd verdrietig, angstig of boos is? Dan kunt u overwegen om met uw kind naar een kindercoach te gaan.

Een kindercoach biedt hulp voor kinderen als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Als uw kind moeite heeft met een bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit, kan een kindercoach helpen.

Hieronder een aantal voorbeelden van vaak voorkomende problemen bij kindercoaching;

Hooggevoeligheid. Buikpijnklachten (zonder medische oorzaak). Verdriet. Wisselende Emoties of moeite met het uiten van Emoties. (In)slaapproblemen. Boosheid en/of woedeuitbarstingen. Angsten. Negatief Zelfbeeld. Pesten Vs Weerbaarheid. Verlies. Piekeren. Onzeker voelen.

Een kindercoach heeft een positieve werkwijze; werkt vaak oplossingsgericht en kijkt dus niet naar problemen (wordt wel even bespreekbaar gemaakt), maar naar mogelijkheden en de kwaliteiten van uw kind.

Een kindercoach kijkt samen met u als ouder naar wat uw kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen. De werkwijze zal ook afgestemd worden op uw kind en op uw vraag. In het coaching traject wordt uw kind zich (meer) bewust van eigen kwaliteiten, valkuilen, mogelijkheden, talenten, gevoelens en gedachten. Een kindercoach gaat aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en inzichten.

Dit doet een kindercoach op een creatieve wijze. Denkend hierbij aan; creatieve werkvormen, gesprekjes voeren, boekjes lezen, rollenspel, spel (zowel binnen als buiten) en opdrachtjes. Wat een kindercoach voornamelijk doet is aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Waar liggen zijn/haar interesses, hoe kijken zij tegen de ‘wereld’ aan en hoe kijken zij zelf tegen het ‘probleem’ aan?

Na het coaching traject is u kind meer bewust van zijn/haar eigen gedachtes, gevoelens en gedrag. Uw kind heeft meer zicht op zijn/haar kwaliteiten en is zich meer bewust van hoe het bij hem/haar werkt en wat hij/zij daarbij nodig heeft. Kortom ze komen dan weer beter in hun vel te zitten.