Kindercoaching

Mijn favoriete quotes


Ik zie het leven als een proces. Een proces is (zoals in het woordenboek beschreven) “een verloop van een geleidelijke verandering”. Zo zie ik ook de ontwikkeling van een kind, als een proces. Gaande weg leren ze wie ze zijn. Hoe? Door te kijken en luisteren naar anderen en door het zelf te ervaren met vallen en opstaan.
Ik speel met ze, ik knutsel met ze, ik bak met ze, waar hun interesse ook ligt! Maar wat ik voornamelijk doe is een bewustwoordingsproces in gang te zetten en hen weer in hun eigen kracht zetten. Ze leren zichzelf beter kennen in hoe het bij hen werkt en dit er ook mag zijn!
Door een vervelende (aanhoudende) situatie bedenkt een kind al snel dat ze iets niet kunnen, dat ze iets missen waardoor ze het niet kunnen of dat ze de enige zijn in het wat zij ervaren en dat dit ´gek’ is. Als kindercoach laat ik ze de andere kant zien en ervaren wie ze zijn en wat ze kunnen!
Hooggevoelige kinderen hebben vele talenten. Een daarvan is dat ze veel sensoren bevatten om waar te nemen. Hoe gevoeliger, hoe meer ze ‘ervaren’. Echter kunnen ze het ook als een last ervaren. Zeker als de sensoren voornamelijk naar buiten gericht staan (omgeving) en niet gericht naar binnen (wat voel ik). Gevolg? Ze passen zich voortdurend aan en ‘cijferen’ zichzelf weg. Het is uit balans. Hoe je ze weer in hun kracht kan zetten? Lees mijn blog.
Ik denk ook wel soms een moeilijke weg. Zeker voor hooggevoelige kinderen! Hoe je ze op deze weg kan ondersteunen? Laten zien en ervaren wie ze zijn! Ze laten zien en horen dat wat ze doen oké is. Leer ze dt iedereen uniek is, met ieder zijn/haar kwaliteiten en valkuilen.
Één van de moeilijkste ’taak’ die er is! Tegelijkertijd ook de mooiste ’taak’ die er is! Ze mogen zien ontwikkelen met vallen en opstaan.
Het krijgen van zelfvertrouwen is een proces dat een heel leven doorloopt.
Onzeker voelen mag! Het gaat er alleen om wat je ermee gaat doen. Durven ze uiteindelijk de stap toch te zetten of hebben ze hier hulp bij nodig? Als ze hier hulp bij nodig hebben, waar hebben ze dan hulp bij nodig en welke nieuwe ‘vaardigheden’ hebben ze hiervoor nodig? Ondersteun waar nodig, maar laat ze vooral zelf ervaren en oefenen. Lees in mijn blog meer over.

Geef een reactie