Over Wendy

Ten eerste, wat leuk dat jullie mijn website bezoeken!

Hi, ik ben Wendy Vermeul, moeder van twee jonge kinderen (meisje en een jongen), waar ik (bijna) elke dag wel van geniet van hoe ze tot nu toe in het leven staan met hun eigen ups en downs. Vanaf jongs af aan wist ik eigenlijk al wel dat ik met kinderen wilde werken. Puurheid, creativiteit, openheid en het speelse van kinderen is wat me zo boeit, wat een kind ook eigenlijk zo uniek maakt. Ieder kind ontwikkelt zich (en leert) zo op hun eigen manier.

Tijdens het lopen van stages, merkte ik dat ik steeds trok naar kinderen waarbij het allemaal anders verliep. Kinderen die meer angst lieten zien, kinderen die steeds boos waren of kinderen waarbij de ‘normale’ aanpak niet werkte en ik op ontdekkingstocht mocht gaan wat dan wel werkte voor het kind. In 2004 na het afstuderen aan de SPH ben ik gaan werken in een kindertehuis en, nadat ik zelf kinderen kreeg, op de dagbehandeling voor het jonge kind. Ik mocht deze kinderen gaan ondersteunen, begeleiden, stimuleren en activeren waar nodig. Ik mocht samen met hen (en ouders) op ontdekkingstocht gaan en zoeken wat dan wel werkt voor ze en wat ze nodig hebben om verder te komen in deze maatschappij.

Helaas werd het werken met kinderen, waarvoor ik het werk ben gaan doen, steeds moeilijker gemaakt. Het echt met kinderen werken; samen met het kind bezig zijn om hun (zelf) vertrouwen, zelfbeeld en creativiteit in henzelf te ontdekken en te laten groeien. Ouders in hun eigen proces ondersteunen. Er is steeds minder tijd om echt even stil te kunnen staan bij het individu, terwijl dit nu in deze haastige en veeleisende maatschappij zo nodig is.

Tuurlijk iedereen heeft het wel eens dat het even niet lekker gaat! Maar wat als het langer duurt? Wat als je je eigen kind voortdurend ziet worstelen? Zich terug gaat trekken of juist het tegenovergestelde gaat doen? En als je al heel veel geprobeerd hebt en het werkt niet?

Dan wil ik er voor jullie zijn! Ik wil samen met jullie als ouders en met het kind gaan kijken wat er speelt. Samen kijken naar wat er nodig is voor jullie om weer verder te kunnen. Op een creatieve manier ontdekken waar ieders kwaliteiten liggen en hoe je deze kwaliteiten kan inzetten in moeilijke situaties. Samen weer ontdekken hoe mooi en uniek jullie wel niet zijn!

Ik zou jullie nog veel meer kunnen vertellen, maar ik zou het veel leuker vinden om jullie te ontmoeten en kennis te maken. Dus bij deze nodig ik jullie graag uit voor een kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Liefs Wendy

Ps. Ik hou van de natuur, ben graag in beweging (lopen, dansen, spel en persoonlijke groei) en geniet van mensen om mij heen.