Blog

Kindercoaching, zintuigelijke prikkelverwerking

Huh…. wat doet de portier in ons hoofd?

Wist je dat we dagelijks 4,2 miljoen prikkels per seconde binnen krijgen? We zouden gek worden als alle prikkels bewust binnen zouden komen. Gelukkig hebben we een prikkelfilter die steeds beoordeelt of er iets mee gedaan moet worden en zo ja, wat. Een prikkelfilter kan je ook zien als een soort portier voor de ingang van de hersenen. Deze bepaalt of je wel/niet naar binnen mag. Maar wanneer wordt er dan gesproken over overprikkeling?

zelfvertrouwen

‘Ik kan het!’ zegt ze trots

Zelfvertrouwen… vertrouwen op jezelf. Iets waarover je best veel hoort de laatste tijd, maar wat is het eigenlijk? Wat houdt het in? Welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? Je hebt er tegenwoordig allerlei trainingen voor; weerbaarheidstrainingen zoals rots en water, kanjertraining, het beoefenen van bepaalde sporten of sprankeltraining. Een kind met zelfvertrouwen heeft immers de… Lees verder ‘Ik kan het!’ zegt ze trots

Hoogsensitief, Kindercoaching

Intense voelsprietjes

Er komt een meisje bij mij op mijn praktijk. Ze komt gelijk met de deur in huis vallen. Ze wil graag meer zelfvertrouwen hebben. Ik vraag aan haar wat zelfvertrouwen is. Ze zegt “gewoon…. Iemand terugslaan als iemand mij duwt.” Ik vraag aan haar of ze dit zou willen. Ze trekt haar schouders op en… Lees verder Intense voelsprietjes

Kindercoaching, Problematiek

Wat….?! Weer naar school? Bah!

Ik wil helemaal niet naar die STOMME school! Zegt mijn dochter op het moment dat ze te horen krijgt dat de scholen weer gaan beginnen. Ik laat haar even. Ze herhaalt meerdere keren haar zin, zelfs op momenten dat ze andere afleiding heeft. Het lijkt toch wel serieuzer dan ik zelf dacht. Op een gegeven… Lees verder Wat….?! Weer naar school? Bah!

Corona huiswerk
Kindercoaching

Covid-19….. iets wat ons allemaal even letterlijk stil legt!

Ineens zit je thuis! Aan de keukentafel samen met je kinderen thuiswerk te maken. Nog steeds verbaasd en een gevoel van onwerkelijkheid over wat het corona virus met ons land heeft gedaan… Letterlijk even alles stil gelegd! Afgelopen dagen was het een rollercoaster! Je word letterlijk vastgemaakt in een stoel, je word afgeschoten en je… Lees verder Covid-19….. iets wat ons allemaal even letterlijk stil legt!